Over Peter van der Weiden

Welkom op de website van (amateur-)natuurfotograaf Peter van der Weiden.

Ik ben in 1949 geboren in Heemstede en beschouw de Amsterdamse Waterleiding Duinen als mijn achtertuin. Wekelijks ga ik daar op fotosafari! Ongeveer 35 jaar geleden werd ik gevraagd of ik in de Amsterdamse Waterleiding Duinen (A.W.D.) vogelpopulaties wilde inventariseren aldus werd een nieuwe en spannende hobby gevonden. Na enige jaren van inventariseren wilde ik de vogels die ik zag vastleggen door middel van fotografie.

Inmiddels is mijn natuurfotografische interesse gegroeid van Macro tot Super-tele. Via ��ndagsvlieg en diverse zoogdieren naar landschappen en abstract. Tot mijn favoriete dieren behoren: ree�n en vossen en hagedissen. Ree�n boeien mij vooral door hun fantastische oplettendheid door onder andere hun orenspel en schijngrazen. Vossen zijn geweldige dieren om te zien omdat zij ondanks sterke vervolging zich steeds weer als opportunisten weten te handhaven. Als laatste de hagedis deze zijn bijzonder fraai om te zien door hun prehistorische uiterlijk.

Door o.a horizonvervuiling en de regelmatig voorkomende vliegtuigstrepen zijn landschappen in West-Nederland steeds moeilijker te fotograferen. Om deze reden ben ik regelmatig te vinden op o.a Het Kootwijkerzand, de Veluwezoom en het Haaksbergerveen. In het buitenland fotograferen doe ik het liefst in noordelijke streken zoals Scandinavi� en IJsland.

Meningen en ervaringen delen over foto�s en natuur doe ik maandelijks bij een vereniging in Amstelveen namelijk de Verenigde Amateur Natuurfotografen (V.A.N.).

Ik stel het erg op prijs als u uw ervaring, suggesties of mening met mij wilt delen. Dit kunt u doen door gebruik te maken van mijn gastenboek of u kunt mij een persoonlijk bericht sturen door gebruik te maken van onderstaand emailadres.

Ik hoop dat u veel kijkplezier mag ervaren en daarmee een fractie van mijn enerverende natuurbeleving mag ontvangen.

 

Vriendelijke groeten,

Peter
ptm.vd.weiden@gmail.com